Etusivu » Ajankohtaista » Yritysesittelyssä Yara Uusikaupunki

Yritysesittelyssä Yara Uusikaupunki

Uudenkaupungin toimipaikalla on neljä tuotantolaitosta – kaksi typpihappotehdasta ja kaksi lannoitetehdasta sekä voimalaitos. Tehtaiden päätuotteita ovat NPK-lannoitteet maatalouden käyttöön ja typpihappoa lannoitteiden raaka-aineeksi sekä teollisuuden käyttöön. Lisäksi tehtailla tuotetaan pieniä määriä kemikaaleja elektroniikkateollisuuden tarpeisiin.

Yaran Uudenkaupungin tehtaiden päätuotteita ovat lannoitteet ja typpihappo. Tehtaiden yhteydessä oleva syväsatama ja erinomaiset merikuljetusmahdollisuudet mahdollistavat merkittävän lannoiteviennin Uudestakaupungista niin lähi- kuin kaukomarkkinoille.

Yara Uusikaupunki on Yaran toiseksi suurin NPK-lannoitteita valmistava tehdas. Tehtaillamme valmistetaan NPK-lannoitteita sekä typpihappoa ensisijaisesti lannoitteiden valmistukseen sekä teollisuus-asiakkaille. Uudenkaupungin tehdas perustettiin Rikkihappo Oy:n nimellä vuonna 1965 osana laajempaa aluesuunnitelmaa tukemaan jo 1920-luvulla alkanutta väkilannoitteiden kotimaista valmistusta.

Uudenkaupungin tehtaalla valmistetaan tällä hetkellä yli 80 erilaista korkealaatuista NPK-lannoitetta, joiden koostumus on agronomisen tutkimuksen myötä kehitetty vastaamaan parhaiten eri kasvien ja kasvualustojen tarpeisiin. Suomalaisten lannoitteiden korkea laatu on tunnettu niin täällä kotimaassa, Euroopassa kuin kaukomaillakin.

Lue lisää täältä.