Etusivu » Ajankohtaista » Rekry-messuilta inspiraatio uuteen ammattiin

Jani Virtanen Kuva: Päivi Sappinen

Rekry-messuilta inspiraatio uuteen ammattiin

Jani Virtanen löysi rekrytointimessuilla Uudenkaupungin osastolle ja työskentelee nyt kaupungin tietohallinnossa.

Teksti ja kuva: Päivi Sappinen

Vuosi sitten uusikaupunkilainen Jani Virtanen osallistui Turussa järjestettäville rekrytointimessuille. Virtasella oli takanaan 15 vuoden kokemus viestintäalalta, mutta kun työpaikkana toiminut painotalo myytiin ja toiminta siirtyi kokonaan toiselle paikkakunnalle, Virtasen työt loppuivat.

Muutaman kuukauden työnhaun jälkeen hän osui messuilla Uudenkaupungin kaupungin osastolle ja palvelusihteeri Teija Isotuvan juttusille. Puheeksi tuli Virtasen kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan ja toisaalta vahva tausta viestintäpalveluiden saralla.

  • Teija tiesi kertoa, että kaupungin tietohallinnossa oli koko ajan kiirettä ja tarvetta uusille tekijöille, Virtanen muistelee.

Hän otti saman tien yhteyttä tietohallintopalvelujen päällikköön ja alkoi selvittää alan opiskelumahdollisuuksia. Jo muutaman viikon kuluttua Virtanen aloitti työskentelyn osana tietohallinnon tiimiä ja samalla starttasivat alan opinnot.

  • Itse koulu on Hyvinkäällä, mutta opinnot voi suorittaa verkossa. Eli käytännössä päivät olen töissä ja iltaisin teen koulutehtäviä, hän kiteyttää.

Vuosi uudessa työpaikassa on sujunut nopeasti uutta opetellessa ja Virtanen kokee alan vaihdon olleen vuoden takaisessa elämäntilanteessa loistava veto. Uusi työ on monipuolista, ja toimenkuva pitää sisällään vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä.

  • Tietohallinnossa toimitaan koko kaupungin henkilöstön it-tukena, välillä kootaan ihan konkreettisesti koneita käyttökuntoon ja toisinaan selvitellään verkon yhteysongelmia. Työ pitää sisällään hyvin laajasti kaikkea tietohallinnon saralla.

Opintojakin on vuodessa kertynyt kasaan jo hyvä määrä ja tavoitteena Jani Virtasella on valmistua seuraavan puolen vuoden sisällä. Oppia on tullut runsaasti ja sitä on päässyt syventämään käytännön työssä.

  • Erityisesti nettimaailma, sen kytkennät ja toimivuus ovat olleet minulle uutta, sitä kun ei niin ole päässyt kotona tekemään.

Mielenkiintoisen ja haasteellisen työn lisäksi Virtanen on päässyt uudessa työssään osaksi uutta työyhteisöä. Hän kehuukin tietohallinnon sakkia estoitta, ja antaa hyvää palautetta myös porukan esimiehelle.

  • Meillä on ihan mahtava porukka ja pomo on todella hyvä tyyppi. Kaikkien kanssa tullaan loistavasti juttuun, hän kehuu.

Omien hyvien kokemustensa perusteella Jani Virtanen suosittelee myös muiden työnhakijoiden olevan rohkeasti yhteydessä kiinnostaviin yrityksiin ja käyvän esittäytymässä. Kaikki työpaikat eivät tule julkiseen hakuun, vaan saattavat löytyä, kun rohkaistuu kokeilemaan kepillä jäätä.

Alan vaihtokin onnistuu laajan verkko-opintotarjonnan ansiosta aiempaa jouhevammin.

  • Halusin työn, josta voisin sanoa tykkääväni. Nyt on tosi hyvä fiilis, kun saan tehdä työtä, josta todella nautin. Olen todella tyytyväinen, Jani Virtanen hymyilee.

Uusia uria löydät myös Tuu messiin – työtä ja elämää -messuilta!
Tervetuloa maksuttomaan tapahtumaan lauantaina 9.2. klo 10-14 Uudenkaupungin Novidaan!