Etusivu » Ajankohtaista » “Joskus palaset vain loksahtavat kohdalleen” – Leena Huhtalan muuttotarina on kuin elokuvasta

“Joskus palaset vain loksahtavat kohdalleen” – Leena Huhtalan muuttotarina on kuin elokuvasta

Leena Huhtala ihastui Uuteenkaupunkiin ensinäkemältä niin täysin, että päätti vielä jonain päivänä muuttaa paikkakunnalle. Päätöksen jälkeen asiat alkoivat loksahdella paikoilleen kuin varkain. 

Teksti ja kuva: Päivi Sappinen
Maisemakuvat: Vilma Sappinen

Talvi oli pimeimmillään, kun Leena Huhtala ajoi poikansa mukana ensimmäistä kertaa elämässään Uuteenkaupunkiin. Reissun tarkoitus oli löytää Valmet Automotivella työnsä aloittavalle pojalle asunto, mutta yllättäen vierailu aloitti myös Huhtalan elämässä lumipalloefektin, joka muutti hänen arkensa lähes kokonaan. 

– Joku siinä vaan klikkasi heti. En ollut koskaan aiemmin edes käynyt Uudessakaupungissa, mutta silloinkin, keskellä pimeintä talvea, näin tämän kaupungin kauneuden. Ja kun ne palaset elämässä joskus naksuu paikoilleen, niin silloin kävi niin. Päätin siltä istumalta, että jonain päivänä minä vielä asun täällä, Huhtala muistelee hymyillen. 

Tuosta naksahduksesta on kulunut nyt reilut 2,5 vuotta. Huhtala istuu pienen pörröisen Nella-koiransa kanssa Pakkahuoneella ja siemailee kahvia. Maaliskuun alusta asti oma koti on löytynyt Uudestakaupungista ja parivaljakko on silmin nähden tyytyväinen uuteen elämäänsä rantakaupungissa. 

– Saanko nyt kertoa sieluni kyllyydestä, kuinka tyytyväinen uusikaupunkilainen olen? hän kysyy nauraen. 

Tunnelmallinen merenrantakaupunki kauniisti valaistuine rantoineen teki Leena Huhtalaan jo ensivierailulla lähtemättömän vaikutuksen.
Unelmatyöhön Uuteenkaupunkiin

Oli kyse sitten sattumasta tai kohtalosta, asiat alkoivat järjestyä ensivierailun jälkeen melkein kuin elokuvissa. Reilun vuoden kuluttua Huhtalan silmiin osui Facebookissa mainos samana päivänä Uudessakaupungissa järjestettävästä Tuu messiin -rekrytointitapahtumasta. Hän päätti ajella silloisesta asuinkunnastaan Eurajoelta tapahtumaan kurkistamaan, olisiko jotain mielenkiintoista mahdollisesti tarjolla. 

– Kun astuin saliin jossa tapahtuma järjestettiin, eteeni käveli saman tien nainen, joka kysyi olisinko kiinnostunut pikarekrystä. Sanoin, että mikäs siinä. 

Yksi palanen naksahti taas paikoilleen, kun rekrytointia tehnyt Vakka-Suomen Puhelin ja Huhtala kokivat olevansa sopiva pari. Pikainen piipahdus tapahtumassa toikin mukanaan uuden työpaikan, jonka koulutus alkaisi jo seuraavana maanantaina. 

– Olen mennyt aikanaan 16-vuotiaana kaupan kassalle töihin, viihtynyt siellä ja ajatellut, että se on mun juttu. Mutta tässä uudessa työssä klikkasi jokin heti paikoilleen. Ymmärsin hyvin pian, että tätä haluan tehdä lopun työurani, Huhtalaa kertoo. 

Yritykseen asiakasneuvojaksi palkattu Huhtala eteni puolessa vuodessa vuorovastaavaksi ja vajaan vuoden työskenneltyään lähivalmentajaksi. Hän kokee nyt, 55-vuotiaana, löytäneensä kutsumuksensa. 

– Saan työssäni haastatella, kouluttaa ja olla ihmisten kanssa tekemisissä. Olen todella onnellinen työstä, jota saan tehdä ja toivon tietysti pystyväni jakamaan kokemaani työn iloa myös muille. 

Kun työpaikka järjestyi Uudestakaupungista nopealla aikataululla, oli seuraavaksi edessä asunnon etsintä. Koska vapaat asunnot olivat paikkakunnalla tiukassa, Huhtala muutti kaupunkiin omien sanojensa mukaan “hivuttautuen”. 

– Ihan alkujaan asuin Eurassa, sieltä muutin Eurajoelle ja vielä eteenpäin Laitilaan, kunnes maaliskuussa löysin viimein ihanan asunnon täältä Uudestakaupungista, hän kertoo. 

Palojen naksahtelu jatkui myös asuntoasian kanssa. Huhtalan työkaveri vinkkaili vapautuvista asunnoista aika ajoin, kunnes iltamyöhällä tullut viesti kiinnitti huomion erityisesti. Asunto oli sijainniltaan erinomainen – lähellä merta, lenkkimaastoja ja työpaikkaa – ja muutenkin kaikin puolin kiinnostava. 

– Epäröin ensin, että voinko nyt näin myöhään laittaa viestiä, mutta päätin kuitenkin ilmaista heti, että olin kiinnostunut asunnosta. Aamulla herätessäni olin saanut vuokranantajalta viestin ja sovimme näytön vielä samalle päivälle. Se oli siinä. 

Leena Huhtala löysi asunnon kauniin Pietolanlahden läheisyydestä ja lenkkeileekin mielellään koiransa Nellan kanssa lähimaastossa.
Leppoisa arki uudessa kotikaupungissa

Nyt Leena Huhtala on lenkkeillyt pienen Nellan kanssa puoli vuotta uusissa kotimaisemissa. Hän arvostaa kauniin kotikaupunkinsa hyviä ulkoilumaastoja, monipuolisia palveluja, ravintolatarjontaa ja sitä, että kaikki on lähellä. 

– Eikä täällä mitään sisäänpäinlämpiäviä olla, ainakaan oman kokemukseni mukaan. Työkaverini välillä ihmettelevät, kun kerron jutelleeni vaikka kahdentoista tuntemattoman ihmisen kanssa aamun koiralenkillä. Mutta itse voi niin paljon vaikuttaa siihen, miten ihmisiä kohtaa, hän sanoo.

Huhtala pysähtyy myös haastattelun aikana useampaan otteeseen juttelemaan ohikulkijoiden kanssa. Nella saa usein rapsutuksia ulkoillessa ja emäntä siinä samalla juttuseuraa. Uusikaupunki ja paikalliset ihmiset ovat vieneet molempien sydämen totaalisesti. 

– Me viihdytään täällä aivan valtavan hyvin, ja se tunne vaan kasvaa. Kaikki on täällä niin sujuvaa ja ihmiset mukavia. Olen aivan hullaantunut Uuteenkaupunkiin, hän kehuu. 

Huhtala tietää, että hänen tarinansa kuulostaa melkein jopa liian hyvältä. Aina kaikki ei järjesty yhtä ketterästi, mutta omalla rohkeudella ja asenteella voi hänen mukaansa vaikuttaa moneen asiaan. 

– Kun vaan uskaltaa tehdä sen ratkaisun vaihtaa työpaikkaa ja kotikaupunkia, ei tiedäkään, mitä kaikkia ovia se voi avata, hän rohkaisee. 

VSP rekrytoi asiakaspalvelijoita parhaillaan! Lue lisää ja lähetä hakemus: https://www.vsp.fi/yritys/rekrytointi/