Etusivu » Ajankohtaista » Etäopiskelupisteestä potkua opintoihin

Etäopiskelupisteestä potkua opintoihin

AMK-etäopiskelupiste Pointti tarjoaa erinomaiset puitteet opiskeluun. Ovet ovat avoinna maksutta kaikille korkeakouluopintoja suorittaville. 

Teksti ja kuvat: Päivi Sappinen

19-vuotias Emmi Laitonen astelee tottuneesti etäopiskelupiste Pointin ovesta sisään. Tila on tullut tuoreelle tuotantotalouden opiskelijalle erityisen tutuksi kuluneen syksyn aikana, kun Turun ammattikorkeakoulussa siirryttiin jo parin kuukauden jälkeen etäopintoihin. 

Nyt suurin osa luennoista järjestetään verkossa ja kampuksella käydään vain harvakseltaan. Vaikka etäopiskelu tuntuu Laitosesta ajoittain yksinäiseltä ja raskaalta, tilanne tarjoaa toisaalta mahdollisuuden yhdistää työt, opinnot ja vapaa-ajan joustavasti. 

Viikonloppuisin Laitonen työskentelee kukkakaupassa Uudessakaupungissa ja viettää muutenkin osan viikostaan mielellään vanhassa kotikaupungissaan. 

– On minulla Turussa asunto, mutta tässä tilanteessa neljän seinän sisällä on välillä aika yksinäistä. Ugissa on suku ja työpaikka, joten tänne tulee ajeltua aika usein, hän selventää. 

Kotopuolessa opintojen suorittamista on osaltaan helpottanut Novidan tiloissa Liljalaaksonkadulla sijaitseva etäopiskelupiste Pointti. Runsaan vuoden käytössä ollut tila tarjoaa modernit ja rauhalliset tilat etäopiskeluun. 

Laitonen sanoo opiskelun etenevän Pointissa paremmin kuin kotioloissa. 

– Tavallaan tulee sellainen opiskelumoodi päälle, kun astuu koulun ovista sisään. Täällä pystyn keskittymään paremmin ja saan paljon enemmän aikaiseksi, hän myöntää. 

Emmi Laitonen käy Uudessakaupungissa ollessaan mielellään opiskelemassa Pointissa. Koulun tiloissa tulee keskityttyä itse asiaan varmemmin kuin kotona.

Uudenkaupungin kaupungin, Novidan ja Turun AMK:n yhteistyössä toteutuneen Pointin ovet ovat avoinna kaikille verkko- tai monimuoto-opintoja suorittaville vakkasuomalaisille. Ensisijaisesti tilat valmistuivat helpottamaan korkeakouluopiskelijoiden sekä toisen asteen korkeakouluopintoihin valmistavia opintoja suorittavien opiskelijoiden etäopiskelua. 

– Pointti toimii myös Turun ammattikorkeakoulun henkilökunnan etätyötilana. Lisäksi tiloja voivat hyödyntää paikalliset yritykset ja yhdistykset esimerkiksi kokouksien, työpajojen tai koulutusten järjestämiseen, mainitsee Novidan liiketoiminnan opettaja Elina Siivonen

Etäopiskelutila on avoinna arkisin virka-aikaan. Iltakäyttöä varten tiloihin pääsee kulkuläpyskällä, jonka saa Siivosen kautta. 

– Arki-iltaisin täällä on mahdollista olla puoli kymmeneen saakka. Toistaiseksi tila on käytössä arkisin, mutta myös viikonloppukäytön mahdollisuutta selvitellään, Siivonen kertoo. 

Novidan opettaja Elina Siivonen esittelee Pointin monipuolisia tiloja, jotka sopivat monenlaiseen koulutus-, ryhmätyö- ja palaverikäyttöön.

Pointin tilavista ja viihtyisistä ryhmätyö- ja neuvottelutiloista löytyy langaton verkko, suuret taulutelevisiot sekä pöydiltä näytöt ja telakointiasemat, joihin oman tietokoneen saa liitettyä. Värikkäät sohvaryhmät, ergonomiset työtuolit ja elektroniset työpöydät lisäävät opiskelumukavuutta. 

Emmi Laitonen kehuu Pointin puitteita käytännöllisiksi. 

– Yleensä teen täällä tehtäviä, mutta voisin hyvin myös osallistua verkkoluennolle täältä käsin. Tykkään siitä, että täällä on tarvittaessa käytössä kaikki laitteet. 

Tilojen lisäksi tarjolla on myös tukea ja näkökulmia tehtäviin. Elina Siivonen on paikalla usein perjantaisin ohjaamassa opiskelijoita. 

– Jos haluaa tehtäväänsä näkökulmaa, opastusta tai ihan vain toista silmäparia lukemaan, olen täällä perjantaisin käytettävissä. Parhaimmillaan myös tilaa käyttävät opiskelijat voisivat toimia toistensa tukena ja vaihtaa ajatuksia opintoihinsa liittyen, Siivonen sanoo. 

Hän kehottaa kaikkia kotinurkissa opintojaan tahkoavia kokeilemaan rohkeasti Pointin tiloja. 

– Välillä voi olla ihan hyvä lähteä pois kotoa tällaiseen erilliseen paikkaan. Maiseman vaihtamisesta voi saada vaikka uutta intoa opiskeluun. Ja tänne voi myös tulla ensin vaikka vain tutustumaan, hän vinkkaa. 

Etäopiskelupiste Pointti sijaitsee palolaitoksen vieressä, osoitteessa Liljalaaksonkatu 24, Uusikaupunki. Tila on käytettävissä arkisin klo 8-16. Iltakäyttöä varten varten on mahdollista hankkia kulkulupa, jolloin tilassa voi opiskella klo 21.30 saakka. 

Lisätietoja Pointin tiloista ja käytöistä sekä kulkuluvista antaa Elina Siivonen, puh. 050 307 6657 tai elina.siivonen@novida.fi

Pointin ajanvarauskalenterin löydät täältä.