Home » Ajankohtaista

Vakka-Suomi houkuttelee asukkaita hyvän arjen messuilla

Uusikaupunki 19.1.2017 Tiedote

Julkaisuvapaa 25.1.2017

 

-> Tuu #messiin -messut kokoavat yhteen monipuolisen elämän Vakka-Suomessa

Uudenkaupungin ja sen myötä koko Vakka-Suomen poikkeuksellisen hyvä työllisyystilanne on laittanut seutukunnan rattaat pyörimään. Kunnat varautuvat ottamaan vastaan suuren määrän uusia asukkaita ja esimerkiksi uusien asuntojen rakentamista vauhditetaan ja kasvavaan tarpeeseen pyritään vastaamaan myös sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Niin alueen työpaikka-, asunto kuin vapaa-ajan tarjontaakin esitellään Tuu #messiin -messuilla helmikuun alussa. Tapahtuma, joka vetäisi yhteen kaikki arjen osa-alueet, haluttiin järjestää, jotta monipuolisiin vaihtoehtoihin pääsisi tutustumaan mahdollisimman helposti yhdellä kertaa.

Monella on tiedossa Valmet Automotiven suuret rekrytoinnit, mutta muuttopäätös ehkä mietityttää monestakin syystä. Me halusimme tuoda saman katon alle kaikki perusarkeen liittyvät palvelut, jotta niihin pääsisi tutustumaan ja esittämään kysymyksiä ihan kasvokkain, ennen mahdollisen muuttopäätöksen tekemistä, perustelee tilaisuuden järjestelyistä vastaava yrityskehittäjä Katariina Oikarainen Ukipoliksesta.

Messujen tavoitteena on esitellä myös muita alueen työpaikkoja, joita on tarjolla monipuolisesti. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat Valmet Automotiven lisäksi Yara, TE-toimisto ja Uudenkaupungin kaupunki.

Avoimia ja tulevia työpaikkoja on runsaasti tarjolla niin yksityisellä kuin kuntapuolellakin. Vaikka teollisuus vetääkin hyvin, myös muilla aloilla on Vakka-Suomessa imua. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysala on suuri työllistäjä ja messuilla on esillä myös paljon kesätyöpaikkoja, Oikarainen vinkkaa.

Tapahtumassa ovat hyvin esillä kuntalaisen peruspalvelut asumisesta terveyspalveluihin ja koulutukseen.

Asunnon löytäminen mietityttää varmasti monia ja perheellisille päivähoidon järjestyminen ja kouluasiat ovat tärkeitä. Näihinkin mieltä askarruttaviin kysymyksiin löytyy vastaukset messuilta, Oikarainen lupaa.

Paikalla on myös lukuisia yksityisiä toimijoita esittelemässä alueen vapaa-ajan mahdollisuuksia. Ohjelmalavalla on paikallisten harrastajien musiikkiesityksiä ja messujen harrastealueella esittäytyvät paikalliset urheiluseurat ja erilaisia lajeja pääsee myös itse kokeilemaan.

Tuu #messiin -messut palvelevat niin nykyisiä kuin tuleviakin alueen asukkaita. TE-toimisto järjestää maksuttomia linja-autokuljetuksia Salon ja Turun, Porin ja Rauman sekä Pirkanmaan suunnalta ja tietysti toivomme messuvieraita myös lähialueilta. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi, Katariina Oikarainen sanoo.

Tuu #messiin -paremman arjen messut Uusikaupunki 400 -Areenalla la 4.2. klo 10-15. Vapaa pääsy. Näytteilleasettajat ja lisätiedot: tuumessiin.fi

Tuu messiin!

Lehdistötiedote 1/2017
Julkaisuvapaa heti

-> Löydä työ ja parempi arki Vakka-Suomesta

Etsitkö uutta työpaikkaa, sujuvaa arkea ja enemmän aikaa harrastuksille? Tuu #messiin ja valloita Vakka-Suomi! Ukipolis yhteistyökumppaneineen avaa ovet joustavaan elämään Vakka-Suomessa ja kutsuu sekä nykyiset että tulevat asukkaat messiin paremman elämisen messuille Uuteenkaupunkiin helmikuun alussa.

Uusikaupunki 400 -areenalle, eli tuttavallisemmin Pohitullin palloiluhalliin kerääntyy lauantaina 4.2. Vakka-Suomen alueen työnantajia, palveluiden tuottajia ja harrastustoimijoita sekä alueen kuntia. Laajan työpaikkatarjonnan lisäksi esillä ovat erityisesti alueen asuntotarjonta ja sujuva arki Vakka-Suomessa.

– Ajatus messuista lähti syntymään Uudenkaupungin autotehtaan, Valmet Automotiven mittavista rekrytointiuutisista. Tiedossa oli, että muillakin alueen yrityksillä tulee lähiaikoina olemaan vastaavia tarpeita ja halusimme tarjota tätä, sekä paljon muuta Vakka-Suomessa elämiseen liittyvää informaatiota yhdellä kertaa, kertoo messujen lähtökohdasta Raimo Rantanen Ukipoliksesta.

Alueen suuryrityksistä mukanaolonsa ovat vahvistaneet jo Valmet Automotive ja Yara ja mukana on myös lukuisia pienempiä työnantajia. Työpaikkojen ja asumisen lisäksi messuilla on vahvasti esillä kaikki elämisen palvelut päivähoidosta opetukseen ja harrastuksista muihin vapaa-ajan rientoihin.

– Haluamme tarjota messukävijöille kokonaisvaltaisen paketin siitä, millaista elämä Vakka-Suomessa voi olla, Rantanen kiteyttää.

Messuyhteistyössä on vahvasti mukana myös Uudenkaupungin kaupunki, sekä Varsinais-Suomen TE-toimisto, joka järjestää maksuttomia linja-autokuljetuksia tapahtumaan niin Turun ja Salon seudulta, Porin ja Rauman suunnalta kuin Tampereeltakin ja on suuressa roolissa myös tapahtuman valtakunnallisessa tiedottamisessa.

Tuu #messiin -messutapahtuma järjestetään siis Uusikaupunki 400 -Areenalla lauantaina 4.2.2017 klo 10-15. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Perheen pienimmät viihtyvät toiminnallisessa lapsiparkissa ja näkemistä, kokemista ja tutustumista riittää varmasti koko päiväksi.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Katariina Oikarainen Ukipoliksesta, 040 513 6892 tai katariina.oikarainen@ukipolis.fi. Tapahtuman löydät myös kotisivuiltamme tuumessiin.fi ja Facebookista @tuumessiin.